miercuri, 16 septembrie 2009

Busteni - Bulevardul "Carol I" (2)

miercuri, 16 septembrie 2009

'Busteni

O alta perspectivă a Bulevardului ”Carol I” din Busteni.

Probabil imaginea este undeva de la inceputul anilor 30, deoarece prima casa din stanga pozei vechi a fost inlocuita cu o cladire tipica perioadei interelice. In plan departat se vede fostul Hotel Caraiman, actual spital orasenesc. De asemenea, in dreapta de tot se vad case care au fost demolate in perioada comunista, in locul loc fiind azi un parc si centrul comercial Costila.

5 comentarii:

Beren spunea...

N-as zice ca a fost inlocuita;probabil doar modificata.Iar casele din stanga...nu stiam ca au avut loc demolari si in Busteni.Chiar peste tot s'au bagat javrele alea?!In fine,draguta antiteza.Keep it up;)

Beren spunea...

P.S.:casele din dreapta,scz

Lucian Vasile spunea...

Se poate sa fi fost doar modificata. Eu m-am gandit la o inlocuire, deoarece difera mult ca stil, dar ca raport de distanta si volume, parterul si ferestrele de la etaj sunt la fel in ambele poze.

In Busteni s-a trecut la demolari din mai multe considerente. Nu era teren suficient pentru noi constructii in centru; fiind multe case, raportul locuitori / kilometru patrat era scazut; nu in ultimul rand, politica de remodelare urbana a regimului comunist.

Unknown spunea...

Bun proiect si il sustin!
Prima cladire din stanga nu a fost inlocuita! S-a modificat acoperisul si s-a "imbracat" balconul! Stiu asta pentru ca sotia e din Busteni!

Lucian Vasile spunea...

Asta e, m-am inselat. :)

Cu toate ca sunt un fan al cladirilor moderniste, parca mai mult imi place aspectul initial al cladirii din stanga.

Trimiteți un comentariu

 
Atunci si acum Blog. Design by Pocket